Semifinal i CLAdelaide har, till Anders stora glädje, ett framgångsrikt fotbollslag. Adelaide United (adelaideunited.com.au) har som första Australiensiska lag nått semifinalen i Champions Leauge (Asien). Stadion var fullsatt till sista plats (16998) och stämningen var god. Ölsevering är ännu tillåten under matcherna downunder, då vi är förskonade från hulliganer. Motståndarna KURUVCHI från Uzbekistan tränas av gamla storspelaren Zico och har mittfältaren Rivaldo(Skådespelaren...) från Brasilien som det riktiga dragplåstret. Initierade fotbollskännare vet vad som menas med skådespelaren...

Anders lyckades få med några kollegor från jobbet och kvällen blev riktigt lyckad. 3-0 och hem efter midnatt!!


Cleland Wildlife Park
Efter 45 minuters bilfärd upp i Adelaide Hills nådde vi målet för helgens utflykt, Cleland wildlife park. Här gavs det möjlighet att klappa och mata känguruer och emuer, titta på dingos, pelikaner och andra australiensiska djur. Vi fick också krama koalor. Parken var lagom stor för att slippa skoskav och allmän irritation. Vi hade en fantastisk dag och åker gärna hit igen.

På vägen hem körde vi längs med bergsvägarna som slingrade sig ner för Adelaide Hills. Nu är bromsarna på bilen avprovade u.a.

http://www.environment.sa.gov.au/parks/sanpr/clelandconservationwp/


Inköp av grill

Äntligen har vi kommit till skott och köpt oss en grill. Frågan var 4 eller 6 brännare och det slutade med den större varianten. Det tog ett par timmars rekning av marknaden innan inköpet var ett faktum. Därefter följde ytterligare ett par timmars monteringsarbete. Det hann bli mörkt...

Grillen är nu använd tre gånger och kommer att bli färdigmonterad med samtliga skruvar och delar vilken dag som helst.


Bilköp

Vi har spenderat några lördagar med att sondera bilmarknaden. Vi har haft att göra då det finns otroligt många bilförsäljare. Vi fastnade för en Ford Territory med gott om plats för hela familjens golfutrustning.


Den här killen såg vi gåendes när vi var på väg ut från bilfirman. Han blev jätteglad när han såg oss och vinkade så här glatt.


Royal Adelaide show

Adelaide erbjuder olika festivaler under året och i september hålls Royal Adelaide show. Detta kunde vi ju inte missa. Det är en mässa innehållande både mat och dryck, djur, tävlingar, bilar mm och ett stort nöjesfält för de som ville prova på alla möjliga åkattraktioner.Korna var friseradeHär är grisen som bedömdes vara den finaste. Har aldrig sett så stor gris förut.


Vi beskådade en tävling i yxhuggning. Skickliga grabbar som högg ner träd på några sekunder.


RSS 2.0