Skolstart

I måndags började Hanna skolan, Pennington Primary school. Denna skola har ett program för new arrivals där man pluggar extra engelska och har mindre klasser. Målet är att bli "godkänd" för den skola hon har tänkt att gå på så fort som möjligt. Nu är det ingen panik för Hanna trivs fantastiskt bra och längtar till nästa skoldag. Bussen hämtar upp henne utanför dörren och lämnar efter skolan slut. Service...Det är lite skillnader hemifrån som tex skoluniform och matlåda men framför allt språket! Man märker att det går snabbt och det trillar in lite engelska ord i de svenska meningarna titt som tätt.


Simon börjar på måndag 15 sep. i en skola med inriktning för språk för nyanlända. Han gjorde prov i onsdags och hamnade i "bästa" nivån. Målet är att han ska börja "vanlig" high school efter jul.


Nu har Simon gått sin första vecka i skolan och stormtrivs. Han är med i deras nystartade pingislag(!) och spelar fotboll, footy, basket mm på rasterna. Engelskan går bra och det blir

bara bättre med tiden.Anders jobb

Jag fick flytta fram första arbetsdagen pga sjukdom. Jag kunde inte sjukskriva mig eftersom jag inte tjänat ihop några sjukdagar. Nytt land, nytt system. Efter en massa "måsten" var man igång. Jag måste erkänna att det är lite jobbigt så här i början. Som officer kunde man alla oskrivna regler, språket, hur det funkar och allt som finns mellan raderna. Nu kommer jag till en civil arbetsplats där alla är ingenjörer, allt är på engelska (ingenjörsengelska i projektform...), i ett nytt land med nya skrivna och oskrivna regler. Men vilken utmaning i ett projekt där det satsas och man har framtidstro. Härligt!

http://www.asc.com.au/


Kvartsfinal i Australiensisk fotboll

Vi kunde inte låta bli. Det var kvartsfinal mellan Adelaide och Collinwood på AMII stadion. 40000 hängivna fans och 5 svenskar (Roger var med). Vi bor bara 15 min promenad från stadion och ville inte missa det som kunde bli årets sista match. Här nere är ju fotboll en vintersport. Ett fantastiskt väder med strålande sol, helt ok vinterväder, mötte oss denna eftermiddag. Det blev en spännande match där Adelaide tyvärr drog det kortaste strået. Det hjälpte inte att jag fick en "crows"-halsduk i fars dag present (här  är det fars dag 7 sep) Jag kan lova en sak och det är att det inte var sista gången vi titta på "Footy". Vilken otroligt rolig idrott. Snabbt, intensivt och oerhört snabbt spel.


Vänstertrafik

Visst hade vi varit lite oroliga för att köra på fel sida av vägen. Hur skulle det gå i rondellerna, påfartsfiler, utfarter och blinkersen... Jodå, vindrutetorkaren istället för blinkersen vid stressiga situationer var svårt att undvika. Efter 3 veckor sätter sig fortfarande Anders i passagerarsätet och undrar var ratten är. Då är det bara att hålla sig kall, öpnna handsfacket och låtsas att man letar efter något...Men generellt funkar det bra med vänstertrafiken nu. Bara 3 tutningar mot Anders i dag...


Solnedgången från vårt hus!


Resan till Australien 16-20 Augusti

Efter en stressig avslutning med grejer som skulle till förrådet, städning av huset och packning (ompackning...) av resväskor bar det iväg. Vi åkte taxi från "farmor & farfar" på lördagskvällen den 16 Augusti, på Anders 41-årsdag! På flygplatsen i Köpenhamn gick allt bra och vi lämnade Svensk mark vid 23-tiden. Tyvärr var Marita krasslig redan nu och det skulle visa sig vara långvarigt.

Nu åker möblerna iväg
Flyttlasset från Sverige på väg...

Vi landade i Singapore på söndag kväll lokal tid. I Taxin till hotellet utropade barnen att det var det häftigaste dom sett. Kan bara hålla med. Singapore är häftigt. Ett tag...Boendet på 5-stjärniga Meritus mitt på huvudgatan var helt ok. Vi hann med besök i china town samt en hel del shoppingställen som tex Lucky Plaza. Det sistnämnda är inget för de som vill strosa i lugn och ro utan påflugna säljare. Två dagar i Singapore var lagom...Bangkok                                                     Hotellpoolen                                     Chinatown

Sista etappen åkte vi med Singapore airlines sent på tisdag kväll/natt. Vilken service. Fantastisk. Tyvärr började även Anders nu känna sig dålig...Tidigt onsdag morgon den 20 augusti tog vi våra första steg på Aussie-mark. Sjuka, trötta och jetlegs upp till öronen men äntligen framme!


Singapore sling i barn/vuxen-version                Turistfälla....               Singapore airport


Här är lite bilder från vår hus på 37 Sandpiper pl. West Lakes Shore
Vy från storarum/kök/TV-rum
 TV-hörnan                               Köket             Vy från vardagsrum

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0