Vintern på ingångDå har vi drabbats av årets första storm. Det var en rejäl vindpust som passerade under helgen och gav oss ett ordentligt tillskott på vatten och frisk luft. Tro det eller ej, men det var lite "uppfriskande" efter en lång period med varmt väder.


En del njöt mer än andra i ovädret...


Regnväder i Södra Australien är som vinterhalkan hemma. Varningar mm utfärdas i radion och man ger sig ogärna ut i trafiken...


Det blåste mycket kraftigt och dagen efter kunde man se konsekvenserna. Otroligt...


Port Adelaide mellan Henley och Anders Jobb


River Torrens svämmar över mitt i cetrala Adelaide


Nere vid Rogers "hak" i semesterparadiset Glenelg söder om Henley.

Nåväl, det har ju varit torka sedan december, så lite vatten skadar inte.

Barossa Vintage Festival


Nöjda besökare med Barossa under solnedgång i bakgrunden

Barossa Valley är en välsignad dal för alla vinälskare. Dalen är 40 km lång och 11 km bred vilket är ganska litet med tanke på att en fjärdedel av landets druvtonnage kommer från Barossa. Det finns drygt 60 vingårdar i Barossa Valley, från små specialiserade till stora internationella namn.Penfolds är största vinproducenten i Regionen. Peter Lehman är en annan stor tillverkare och ligger fantastiskt vackert beläget vid Para River.


Trädgården på Peter Lehman Wines


Barossa Vintage Festival

Massor med vinprovning

Festivalen är den stora händelsen i dalen. Den pågår i en vecka udda årtal i månadsskiftet mars-april i amband med vinskörden. Det är parader, orkestrar, vintrampartävlingar, konserter, mat och määäängdeeer med vin...


Parad genom stan samt vintrampartävling!


En djärv ormtjusare...


...och en till som ligger lite risigt till...luuuufftt...

Det tar ca 1 timme från Henley Beach så det är en lagom endags utflykt. Dagen avslutade vi med att beskåda solnedgången över dalen från en av utsiktsplatserna.


Nöjda och belåtna...


...beskådar vi solnedgången innan hemfärd...

I övrigt är det som vanligt. Jobb, mat, skola, fotboll och allmänt kaos. Vintern närmar sig så nu är det varmare i Sverige än här...Under 20 grader gäller täckjacka och mössa!
 

RSS 2.0