Besök från Skillingenäs

Fredrik nöjd, belåten och nybadad på Henley Beach

 

Den 13-22 December kom Anders bror Fredrik på besök. Det var mycket vi ville hinna med förrutom det självklara badandet i Södra Oceanen.


Två olika platters till lunch på vackra Tappersty i McLaren Vale

 

Efter en snabb fika på 6A William Ave åkte vi ner till ett av våra favoritställen, McLaren Vale. Det var lunch bokat på Tappersty Winery på deras veranda med utsikt över vineriets odlingar. Efter avlagd lunch besöktes ett antal Cellar Doors och Fredrik fick en första inblick i hur vi går tillväga när det ska inhandlas vin till hushållet.

 


Favoriten Samuel Gorge i McLaren Vale. Deras absolut sista (6 flaskor) Grenache 2007 är numera i familjen Folberts ägo. Ren Lycka...

 

Vi besökte Hugh Hamilton (The Black Sheep), D´Ardenberg Wines, Tappersty, Rosemount, Fox Creek och sist men inte minst, vår allra största favorit bland vinmakarna, Samuel Gorge i norra utkanten av dalen.

Det blev besök på anrika Rosemount Estate där vi inspekterade vintunnorna samt fantastiska Hugh Hamilton i södra delen av dalen.


Första kvällens middag blev det givetvis en ordentlig "Aussie grill" i form av kängurufile, aussiekorvar, kyckling, lammfileracks, majs och grillad sötpotatis och till detta inmundigades en Tappersty Shiraz 2007. Helt ok!


Anders jobbade mån, tis och onsdag och då passade barnen och Marita på att åka upp till Adelaide Hills för att se staden från utkiksplatsen Mount Lofty och besöka vackra Cleland Wildlife Park. Då det var måndag var det ganska folktomt i parken. Det blev kängurumatande, koalakramande och en titt på bl.a dingos och Tasmanien Devils (som blev matade med känkgurusvans...) samt annat djurliv som erbjuds på södra hemosfären.

 

Djurspaning...

Djurmatning...


På tisdagen blev det besök i Adelaides Jetsetförort , Glenelg, och på onsdagen hade Anders fixat besök på ASC samt en guidad tur på en Collins ubåt.

 

På torsdagen åkte Anders och Fredrik till Kangaroo Island, en ö med ett djurliv och vyer som överträffar det mesta. Ett Australien i miniatyr. Första dagen besökte vi American River, Seal bay, Little Sahara, Admirals Arch, Remarcable rocks samt gjorde en nattlig utflykt i vildmarken runt vårt hotell, Kangaroo Island Wilderness Retreat, vilket var både roligt och spännande. Man visste ju inte vad man skulle trampa på....

 

 

Vi bodde nära naturen på Kangaroo Island Wilderness Retreat i kanten i utkanten av Flinders Chase National Park


 

Pelikaner i American River...


...samt annat djurliv där vi bodde, en del mer närgångna en andra....Möjligen var det Anders Kängurufilé som inte var besökaren tillfylles. Hmmm....


Admirals Arch och Remarcable Rocks besöktes...

 

...och vyer beskådades.

 

Andra dagen avverkades den norra delen av ön som består av storslagen natur och härliga stränder såsom Snelling beach, Stokes Bay med sin spektakulära entré i form av grottliknande gångar samt Emu Bay. På Emu Bay körde vi ut med bilen och var helt ensamma på denna flera kilometer långa strand. Fantastiskt! Här tog vi det vågade beslutet att låta Fredrik prova på vänstertrafik, vilket gick ganska ok även om Södra Oceanen var bra nära vid ett par tillfällen...

 

Med hjälp av KI:s magnifika och extremt organiserade trafikinformation lyckades vi finna...


 

...vyer över norra delen av KI och Snelling Beach.


 

Det blev även ett dopp på Emu Bay (Kameran står på biltaket...)......där Fredrik provade vänstertrafik. Det var tur att vattnet tog emot. Vi har nu beviserligen inte bara badat utan även kört(!) i Södra Oceanen...

 

Vi avslutade med ett dopp på Pennington Beach och med att bestiga Prospect Hill och givetvis hann vi med att besöka ett vineri, Sunset Winery, innan det bar hemåt igen.

Helt otroliga Pennington Beach där vi, precis som på Emu Bay, var helt själva!

...Njaa, lite sällskap hade vi allt...

 

På lördagen åkte vi till Barossa Valley, 55 km NO om Adelaide, tillsammans med bekanta till Anders och Marita. Vi besökte, för svenskar, kända vingårdar som Jacobs Creek, Penfold Wines, Peter Lehman och Kaesler Wines. Det smakades, luktades och handlades under stor förnöjsamhet. Lunch intogs på Novotel med dess magnifika utsikt över dalen. Andra gårdar som besöktes var Seppeltsfield och mysiga Rockford med det gamla traditionella bevarat i dess cellardoor.

Jacobs creek...


Kaesler Wines...

 

Seppeltsfield...

 

I övrigt blev det mest vila...

 

...och en stilla öl på beachen under beskådande av solnedgången...

 

 

 

 


RSS 2.0