Kangaroo IslandN
är upptäcktsresanden Matthew Flinders 1802 anlände till den då okända ön söder om fastlandet dödade han och besättningen 31 kängurur. Han konstaterade att "I tacksamhet över en så lämplig proviant ger jag denna ö namnet Kangaroo Island". Ingen annan stans i Australien kan man komma i kontakt med så många djur på så liten yta. Även naturen var i vissa fall storslagen.
Vi bodde i Ameraican River i ett fantastiskt fint hus. Det lilla samhället har 300 invånare och ligger mellan Kingscote och Penneshaw.
 


Huset                                 Affären, macken,            Invånare i AR.
                                           bolaget mm...

                                 

Vi anlände under torsdagen med färjan från Cape Jarvis till Penneshaw på nordöstra kusten vid Backstairs Passage. Under eftermiddagen avverkades huvudstaden Kingscote innan vi checkade in i huset i American River. Kingscote blev 1836 Södra Australiens första stad. I dag bor där 1500 invånare.Fredagen var den stora sightseeing dagen. Vi avverkade södra delen av ön med start i Seal Bay där vi fick möjliget att komma riktigt nära australiska sjölejon.


Seal Bay Conservation Park

Resan fortsatte västvart och södra delen av Flinders Chase National Park. Vi tog oss söderut mot Cape du Couedic i det södöstra hörnet av parken. Därifrån var det en kort promenad ner till Admirals Arch. Detta var en av höjdarna på besöket. Sjölejonens fantastiska uppvisningar i det virvlande azurblå vattnet, utsikten över oceanen och den häftiga vyn nere i Admirals Arch.


Admiral Arch

Vi fortsatte därefter bort till Remarkable Rocks, en samling märkliga och underbart rostfärgade granitblock som har formats av väder, vind och vågor under miljontals år och reser sig 75 meter över havet.


Remarcable Rocks

På vägen tillbaka stannade vi och badade vid Vivionne Bay som blivit utsedd till en av top10 stränderna i hela Australien. Vår enade åsikt är dock att både Emu Bay Beach och Pennington Beach var bättre (se nedan).
Vi gjorde även ett stopp i Little Sahara, en samling enorma kritvita sanddynor som byggts upp av stormvindarna från Södra Oceanen. Här kan man hyra "sandboard", Australiens motsvarighet till snowboard...Little Sahara

Våra två favoritstränder på ön blev Emu Bay och Penningon Beach. På Emu Bay, vilken vi besökte på Maritas födelsedag,  kunde man köra ut med bilen på stranden. Pennington Beach var nog ändå den häftigaste naturupplevelsen. Det var som taget ur en resereklam för världens vackraste strand. Helt otroligt! Inte nog med det så var vi nästan helt själva, vilket var genomgående för de flesta platserna utom Seal Bay.


Emu Bay


Pennington Beach


Bild från Prospect Hill, 520 trappsteg över havet. Härifrån skissade Flinders av ön och kunde även se sträckningen på Mt Lofty, Bergskedjan från Adelaide ner mot Victor Harbour.


Paketöppning             Blommor från KBV flyget

Maritas födelsedag firades ju på natursköna Kangaroo Island och något annorlunda än brukligt. Istället för mörka vintern i norr blev det sol, värme & bad, inte dumt alls.Tack för all uppvaktning! /Marita

Tour Down Under

Under en vecka var hela stan helt cykeltokiga. Den störste av dem alla, Lance Armstark gjorde sin comeback efter drygt 3 års frånvaro från Touren och han gjorde det här nere i Adelaide.När det gäller cykelsport så är det något som tas på fullaste allvar. Under Anders färd till jobbet mellan 0700-0730 möter/passeras minst 50 cyklister iförda obligatoriska trikåer och tight, färgglad tillhörande överdel. Att se någon cykla runt i "vanliga" kläder på en "vanlig" cykel är lika vanligt som vågsurfare i Karlskona...Tycker Ni det låter mycket? Då ska NI veta hur många som är ute och "hojar" på helgerna...Och de cyklar mitt i gatan! I bredd!


Vi var givetvis på plats under sista dagens stadslopp!

Här kommer helt omotiverat en bild från vårt tidigare besök på Melbourne Aquarium. Möjligen beror det på att vår anpassning till Aussis gjorde ytterligare framsteg i går då vi handlade ett Akvarium till Hanna via nätauktion (ebay)...

RSS 2.0