Sommargäster

I jan-feb hade vi besök av Anders föräldrar. De stannade hos oss i fem veckor och man kan verkligen säga att de prickade in fint väder. Nästan inte en droppe regn (1mm) på 5 veckor. Värmen kom till oss redan i november och har stannat långt in i mars månad.

Då barnens sommarlov och semesterperioden var över var vi mestadels i Adelaide med omnejd.

Crush 2010, Adelaide Hills wine and food festival, Hahndorf
Det var vinfestival i Adelaide hills och vi passade på att avlägga ett besök där. I Adelaide hills finns den vinregion som ligger närmst Adelaide, bara 25 min bilfärd från city. Festivalen erbjuder vinprovning, musik och matprovning i mysig och avslappnad miljö.


Finn ett fel på denna bild...
Vi besökte vingårdarna Nepenthe och Shaw and Smith vars viner ingår i systembolagets sortiment. Nepenthe har bla vunnit pris för bästa chardonnay 2007 i  the decanter World wine awards.

Musikalen CATS

Musikalklassikern Cats gästspelade i en månad i Adelaide Festival Centre. Denna klassiker av Andrew Lloyd Webber från 1981 var en riktig höjdare.


Den attraktive katten Rum Tum Tugger svassar runt bland publiken till alla damers förtjusning!

Australia day 26 januari hos Cherry och Richard
Australia Day firades hemma hos goda vänner. Det blev en blandning av Asiatiskt(Cherry är från Fillipinerna) och Australienskt med en touch av Sverige.


Mingel i trädgården med fantastiskt god plockmat tillagad av Cherry, Hanna och Ellen myser,
Tommy firar Australia day på sitt sätt!

Lite trädgårdspyssel på William avenue


Fobban  och Laila in action...Under tiden Laila och Erland var här hade vi en trädgårdsspindel bland buskarna i trädgården. Spindeln spann fascinerande guldiga nät av silkestrådar och Laila blev specialist på att nalla trådar...

Moana Beach, ca 30 km söder om Adelaide
Kusten söder om Adelaide är kantad av många fina stränder. Moana beach är en av dom och på just denna beach kan man köra ut med bilen. Behändigt...

Söndagsutflykt till McLaren Vale
I vindistriktet McLaren Vale söder om Adelaide ligger ett 50-tal vingårdar, de flesta små- och familjeägda, främsta tillverkningen är shiraz - och cabernet sauvignonviner.


Fin utsikt från Tapestry winery I väntan på lunchplatter ...


Utanför Hugh Hamilton winery och Laila har inhandlar födelsedagspresent till Christina på Samuel Gorges winery


Weekend i South Australias Outback
Erland och Laila följde med de rutinerade Outbacksresenärerna Pär och Barbro för att nosa lite på SA:s Outback, 500 km norr Adelaide.

Flinders i fjärran
Flinders i fjärran - ensamt på vägarna men vi får sällskap av en nyfiken lite RooPå väg mot Parachilna. Förrutom den öde restaurangen fanns bara detta att titta på i Parachilna


Middag i det gamla fårhuset, Rawnsley Park.  - det blev kängurufile med rött, lokalt vin


Utsikten från restaurangen med kvällssjuset över Rawnsley Bluff


I Wilpenna Pound stötte vi på en goanna, ca 70 cm lång Vid plötsliga skyfall är denna info livsviktig

Kortweekend i Victor Harbor
Dryga 80 km söder om Adelaide på halvön Fleurieu Peninsula ligger staden Victor Harbor. Sommartid är det en mycket populär semesterort. Vintertid kommer många turister för att spana efter valarna, som tillbringar tiden maj - okt i Encounter Bay för att para sig.


Promenad till pingvintur

Promenad på den 630 m långa träbron mellan Victor Harbor och ön Granite Island för att kika på pingviner. Man kan även åka en hästdragen dubbeldäckad spårvagn över, se bild nedan.
D
et var svårt att få bra foto på pingvinerna då man inte fick använda blixt utan bara använda sig av guidens gula ficklampesken. De små pingvinerna, som är världens minsta pingvinart, blir 35 cm långa och väger ca 1,2 kg.
Vi spanade på sälar också.

Henley Beach


Laila och Marita badar bland pelikaner...  medan en man kommer gående läsandes en bok...


Solnedgång i Glenelg


RSS 2.0