Skördetid på Hugh Hamilton
En bärplockare av rang...

Som medlemmar i Hugh Hamiltons Winery var vi i höstas (Mars) inbjudna till skördesammankomst med övriga medlemmar. Vi träffades på förmiddagen och fick en genomgång av Chefsvinmakaren, Ben Pridham, på Hugh Hamilton där han berättade om hur det går till när man går runt och provsmakar druvorna för att bstämma om det är dags att skörda eller ej.


Förevisning med mycket "spottande"...

Vissa grundregler lades på minnet såsom "små, fula druvor har oftast mycket smak=dyrt vin". Efter förevisningen och en massa spottande och smakande bar det av ut på fältet.
Vi skördade Shiraz 2010 vilket kommer, enligt Ben, att bli en fantastisk årgång ja t.o.m. bättre än 2006. När man hade fyllt en hink hojtade man "bucket" och Hugh Hamilton själv eller Ben kom och hämtatde hinken.


Hugh Hamilton bärandes på en hink Shiraz...

Alla 42 medlemmarna plockade frejdigt och med stor glädje. Solen lös och resultatet blev drygt ett ton druvor på en timme. Vilka plockare!!


Vinmakare, vindruvor och en styck vinplockare...

Efter väl genomför arbete väntade en fantastisk måltid med dryck från, ja gissa var... Det var en mycket trevlig dag med många roliga minnen och får vi chansen blir det nog lite plockning nästa år också.


Lunch mitt i "plantaget"

Druvorna vi plockade kommer att följas noggrannt och vi medlemmar blir hela tiden uppdaterade i processen. Våra druvor-viner kommer att finnas på hyllorna 2012 och vi, bärplockarna, har första "tjing"...


Hugh Hamilton och en arbetare in action...RSS 2.0