Melbourne Påsken 2010

Påskhelgen 2010 tillbringades i Melbourne dit vi åkte i två syften. Det första för att Simon och Hanna skulle på konfirmationsläger i Svenska kyrkan och det andra för att se Melbourne tillsammans med våra besökare Stefan och Helena. Även familjen Persson-Modig var med, då deras barn Anna och Hampus ingår i det 4 personer starka konfirmationsteamet.


En Melbournebo i annorlunda skrud...

Melbourne är Australiens näst största stad och påstår sig vara huvudstad för mat, mode och kultur vilket inte är helt överens med vad Sydneyborna tycker...
Detta var andra besöket och mer tid ägnades åt stadens mindre kända attraktioner såsom lite strosande i de vackra parkerna medans Stefan o Helena avverkade måsten som Eureka Tower Skydeck 88.Öl behandlas med respekt...                            Öl från Adelaide t.vä. och Melbourne t.hö.

I Melbourne är tempot lugnt jämfört med Sydney, dock inte som i Adelaide... Gatorna är raka och kantas av ståtliga offentliga byggnader i viktoriansk stil.
Bristen på sevärdheter uppvägs av en uttalad passion för det goda i livet såsom god mat och shopping.


Två nöjda besökare som svalkar sig på Federation Square

Yarra River flyter genom staden och kantas av parker, promedstråk och cykelvägar. Det hanns även med en Aussi rules match på mäktiga MCG, Australiens nationalarena med plats för 100 000 åskådare. Vi var även på Her Majesty´s Theatre och såg musikalen Mamma Mia med bl.a. Robert Grubb känd från australiensiske TV-serien Doktorn kan komma.
Paus med lite dricka på stråket Southgate vid Yarra River

På södra sidan av Yarra River ligger Southgate som består av gallerier och restauranger.


Flinders Street Station mitt i city

Strax söder om CBD vid Yarra River ligger Flinders Street Station, en klassisk mötesplats för Melbourne- borna.


Marita med St Pauls Cathedral  i bakgrunden

På andra sidan torget Federation Square ligger St Pauls Cathedral som invigdes 1891.
Som sagt var en av huvudanledningen till besöket barnens konfirmationsläger som annordnades av Svenska kyrkan i Melbourne.
Svenska kyrkan har sitt säte i förorten Torrak i södra delen av Melbourne. Vi provade både tåg och spårvagn ut dit och kunde konstatera att spårvagn är ett utmärkt sätt att ta sig fram i denna stad.Prästen med deltagare

Platsen för lägret var en fantastisk byggnad ägd av svenska kyrkan, nästan lika fantastisk som utbudet av svenskt och danskt godis. Det bunkrades en del godsaker innan vi fortsatte till Sydney efter fyra dagar i Melbourne.RSS 2.0