Besök från Sverige

 

I mars kom våra goda vänner Helena och Stefan på besök. De stannade hos oss några veckor och gjorde sedan en  roadtrip på egen hand. Första kvällen provade vi oss igenom vad ett antal vingårdar från Adelaideregionen har att erbjuda och våra gäster höll ut kvällen lång trots jetlag!

 

Stefan äter ostron till Anders förtjusning!


Kangaroo Island är ju ett måste när man befinner sig i Adelaide, så där spenderade vi några dagar! På schemat stod bl.a. obligatoriska Remarcable Rocks, Seal Bay och Admiral Arch. Vi hann även med pingvinturen och pelikanmatningen i Kingscote, där vi övernattade en natt. Nytt för denna gången var ett par trevliga vingårdar, Bay of Shoals Wines och Sunset Wines.Solnedgång vid Remarcable rocks... nice!!!


Stora vågor och starka strömmar stoppar inte sälarnas framfart vid Admiral Arch...


Sjölejon vid Seal Bay

 

Koalaspaning!!!

 

Den glupska pelikanen som fick matkoma...

 

Bay of Shoals Wines


Sunset Winery med fantastisk utsikt! Här har vi det ganska gött...

 


På cykel i vindistriktet Barossa Valley

 

Att cykla i Barossa har länge varit ett önskemål hos Marita och det passade utmärkt att göra detta tillsammans med Helena och Stefan som både gillar vin och cykling. Man kan väl konstatera att det tar på krafterna att cykla runt och smaka på vin i 30 graders värme - men det är fantastiskt kul!!!

 

 

Här pustar vi ut efter uppförsbacken från Whistlers...

 

Efter en lång och varm sommar är det som synes ganska torrt och gulnat i naturen.
Vår första vätskestopp (som också blev matstopp) var vid Peter Lehmann, belägen vid Para River med en underbar trädgård med palmer och eukalyptusträd, perfekt för medhavd picnic. Vi provade deras platter med diverse godsaker från lokala odlare...

Rockford wines, har behållt det gamla och på deras innegård kan man se 100 år gammal vintillverkningsutrustning som fortfarande är i bruk. Vi var där i mars som är skördemånaden och kunde kika på allt som var i action...

 

 


RSS 2.0