FOBBAN FOBULERAR:

Så har vi då varit här två veckor och även fått en tur upp i "Hillsen", med vilket avses bergen uppe i Adelaide Hills. Via motorvägen som österut ansluter till Melbourne nådde vi Mount Lofty, högsta punkten i South Australia utanför Flinders Ranges med sina 710 m.ö.h.
 
Våra guider i vildmarken anvisar..............................................området vi skall genomkorsa.

Väl ute ur terrängvagnen fann vi vår första vllda koala, knappt skönjbar knaprandes på lövverket i närmsta eukalyptusträd!

Upplivade av framgången tog vi stigen upp mot krönet av det brusande vattenfallet där, hajvvägs mot målet, vi hejdades av närvaron av en meterlång orm!  "En brownsnake" upplyste oss den unge guiden, och fortsatte: "En av våra giftigaste ormar - man har 45 minuter på sig att få motgift." Han tyckte vi skulle vända åter, men ivriga att nå toppen beslutade vi fortsätta.


Efter det strapatsrika toppbesöket återvände vi till baslägret, där våra blomkrukors hortensior dominerade landskapet, skojiga inhemska bakverk serverades och ödlorna kilade runt våra fötter!!!

Prunkande hortensior......................smaskiga bakverk............och ovanstående orms favoföda!!!

Väl åter i civilisationen, som vi trodde, möttes vi förvisso inte av en högt över fjället flygande ko men väl av dito över hustaken svävande hajar! Och så har excesserna i julpyntande verkligen tagit grepp om befolkningen...
Högt över fjället flyger förvisso ingen ko men väl hajar över hustaken!  
Vi som var där + Hanna bakom kameran
Waterfall Gully: Vi som var där + Hanna bakom kameran

Kommentarer
Postat av: Birgit o Ingvar

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL.

Kram Birgit o Invar

2008-12-24 @ 09:18:15
URL: http://svensson_birgit@telia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0