Nya Zeeland del 4, Queenstown


Vy från restaurangen 500 meter ovanför Queenstown

Queenstown ligger vid kanten av Wakatipu sjön och är känd som Nya Zeelands stora skid och äventyrs centrum. Staden har ca 10000 invånare och det var här man började med bl.a. bungyjump, en aktivitet som har utvecklats mer och mer och i dag kan du slänga dig ut mellan två bergstoppar och vända 125 meter senare.


Shotover Jet och Racing nedför berget

En del aktiviteter blev det. Första dagen åkte Simon, Hanna och Anders Shotover Jet. Denna hissnande båtfärd tar dig mellan klippväggarna i ca 40 knop. De sveper så nära väggarna att du nästan kan ta på dom, därefter blir det 360-graders snurr i full fart...gång på gång i 30 minuter. Kul och blött!


Laddade inför Shotover Jet

Det blev även racing nedför berget, en bana som tog sin början efter en åktur i linbana dryg 500 meter längs med berget.


Åktur med schysst utsikt...

Efter lunch beger vi oss norrut längs sjön för en av de verkliga höjdpunkterna under resan. Vi ska rida "Ride of the Ring" i Glenorchy. Från Glenorchy åker vi bil ytterliggare ca 30 minuter nordvart till ett område som heter Paradise och det var precis vad det var.


Äntligen dags, eller...I väntan på ryttarna.

Helt orört med helt otroliga vyer. Bl.a. kunde vi se de snötäckta bergstopparna som var med i Konungens Återkomst, där man tände eldar för att varna för det kommande anfallet.


Hjältarna ståtligt poserande ovanför inspelningsplatsen för Isengard och scenen där man Jagade Prins Kaspian i Narnia

Området är extremt populärt som inspelnings område. Andra filmer som spelats in här är bl.a. Narnia, Prins Kaspian och Wolverine med Hugh Jackman.
Vår 1.5h ridning börjar i dalen och slingrar sig genom, för att använda sig av sagan om ringen benämningar, skogen Lothlorien där det sista slaget i del 1 spelades in. Vi Fortsatte sedan genom Amon Hen för att slutligen öppna upp sig med utsikt över Isengard och de mäktiga topparna av Methedras. Denna spektakulära ridtur går i lugnt tempo vilket passade framför allt Anders... Vi fick rida ett par kändisar. Simons häst Oscar var en av Rohans Ryttare i Konungens Återkomst och deltog i bl.a. slaget om Minas Tirith. Hannas häst Sullivan och Anders häst Zodiack hade varit med i Hercules...


Härliga vyer. Hanna och Simon sitter säkert i Sadeln

En eftermiddag begav vi oss ut och paddlade på sjön. Det var riktigt roligt och något man kan tänka sig att göra igen.


Paddling

Vi var även på KiwiZoo och förundrades över Kiwi honans förmåga att bära på och få ut ägget när det är dags. Ägget var nästan lika stort som hela henne...


Imponerande ägg-hona förhållande...

Maritas födelsedag firades med ridning i Paradise under förmiddagen, därefter KiwiZoo för att avsluta dagen med helt otrolig middag på restaurangen uppe på toppen av berget. Vi var där i mycket god tid (först...) för att försäkra oss om ett bra bord och man kan väl lugnt säga att utsikten från middagsbordet var bedårande!!


Utsikt från middagsbordet

Innan middagen gick vi på KiwiHaka show. En uppvisning i Maurisk dans och sång kultur. Den mest kända dansen är krigsdansen som NZ landslaget i rygby, All Blacks, genomför på planen innan varje match


KiwiHaka Show


Gäst artist på dansgolvet...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0